Slik er den amerikanske skolen

Lokal tid: 21::24
Norsk tid: 05:24

Heisann. Nå har jeg vært her i over tre måneder, og føler jeg har komt meg ordentlig inn i skolesystemet, om hvordan det fungerer osv. Så da tenkte jeg å skrive litt om hvordan det fungerer, og hvordan min normale hverdag på skolen er. Dette er nok ikke hvordan alle skolene i USA fungerer, men det er slik Queen Creek High School gjør det. Jeg har helt klart ikke husket å skrive ned all detaljene, så har du spørsmål, er det bare til å spørre. Før jeg reiste hadde jeg mange spørsmål om skole osv, så om det er noen som lurer på det samme som jeg gjorde, håper jeg at jeg svarer på spørsmålene dine her. 


En vanlig skoledag:
Jeg står opp rundt 05:30 - 06:00 hver morgen, siden bussen går klokka 06:50. Når jeg ankommer skolen, er klokka rundt 07:05 eller noe. Da går jeg som regel og finner vennene mine og så går vi inn i kantina og kjøper frokost. Alt fra breakfast burito, donuts, peanutbutter-banana sandwish, pop-tarts, frukt, juice, skolemelk, sjokolademelk og vatn ++. (Det er ikke så godt som det hørest ut som). Alt er ganske greasy og usunt. Etter det, går vi ut til bordene igjen, og sitter og snakker om alt og ingenting, helt til klokka ringer.

På mandager starter jeg på skolen klokka 07:30, på de andre skoledagene, fra tirsdag til fredag har vi noe som heter Achievementhour, der man kan velge å enten skippe eller du kan gå i hvilken som helst klasse, alt ettersom hvilke fag du har. Altså så er det en time før din normale time starter. Dette gjør at de andre timene blir kortere. Achievementhour starter 07:25. Men vi har ikke lov å være på campuset, uten å gå i en klasse. Men siden jeg vanligvis tar bussen, så må jeg gå til a-hour. Men det er egentlig like greit, da vi får gjøre lekser, gå igjennom hva vi kommer til å få på prøvene, stille spørsmål ol.

Ellers har jeg også lunch. Da går jeg til kafeteria og kjøper meg mat. Der har de 6 forskjellige køer, alt etter hvilke mat du føler for. Vil du ha pizza, hamburger, kylling, snacks, taco, spaghetti osv. Og som du sikkert har hørt før, så er maten ikke god, men det hender at det er noe godt av og til. Jeg er hvertfall helt gal etter kjeksene de har, haha. 

Ellers har jeg 6 forskjellige klasser/fag; Matte, historie, psykologi, engelsk, spansk og advanced dance. Vi har de samme fagene i den samme rekkefølgen hver dag, hele året. Det høres kanskje intenst ut, det synest hvertfall jeg. Men nå liker jeg det, for du glemmer ikke hva du gikk gjennom sist, og du vet alltid hvor du skal gå den neste timen.

 

Generelle fakta:

En typisk high school er fra Freshmen (9th grade), Sophomore (10th grade), Junior (11th grade) og Senior (12th grade). Vanligvis begynner man på high school som 13-14 åring, men dette kan variere veldig.
Noen skoler sier at du kan være Senior, når du er på utveksling, andre sier at du må være Junior. Dette kommer an på skolen sine regler. Før jeg kom hit fikk jeg vite at jeg skulle være Senior, men da jeg kom for å sjekke inn på skolen og ordne fag osv, fortalte de meg at de akkurat hadde endret reglene, og at jeg måtte være junior. Mener det var fordi foreldre og andre elever synest det var urettferdig at vi fikk graduate, når vi ikke en gang hadde gått alle årene der. Så da måtte de forandre det.

Fag:
Istedenfor lærerne skifter klasserom etter hver time, er det heller elevene. Lærerne har sitt eget klasserom, der de pynter, henger opp mye quotes og henger opp plakater som har noe med fagene å gjøre. Når skolen din setter opp fagene dine pleier de å sette opp fagene slik at du ikke trenger å gå så utrolig langt. Når klokka ringer har du akkurat 4 minutter på deg før du må være på plassen din i klasserommet. Noe jeg har merket er at mange av amerikanerene er veldig punktlige, du må alltid være tidsnok, kommer du 30 sekunder for sent, kan det hende du må gå til kontoret og få en tardy-slip. Du skal ha respekt for lærerene. Du må alltid sei Mr./Mrs./Ms. og etternavn. Seier du berre fornavnet, kan det virke frekt. Skolen vår er egentlig veldig moderne, i alle klasserom finner du en visualizer og en smartboard. Dette blir brukt hver time, da lærerne for det meste bruker powerpointer.

Quizzer og tester:
På de fleste prøvene har vi multiple choice, noen ganger ikke og noen ganger begge deler. Vi pleier å få utdelt en responder før prøven, så istedenfor å skrive på ark og levere, svarer vi på responderen og vi får oppgitt scoren med en gang. Ellers har vi innleveringer og prosjekter (assignments) nesten hele tiden. Og vi må alltid levere alt inn og ALT blir vurdert. Dette var noe jeg absolutt ikke var klar over da jeg begynte på skolen her. Også er det også veldig viktig å levere innen deadline, leverer du assignmenten en dag senere, får du bare 50% av scoren. 
På prøver må du score høyere enn 60%. Får du 60% eller mindre får du F, som er failure. De har karakterene; A, B, C, D, F. Slik jeg føler det, er det enklere å få en A eller A+, men det er også enklere å stryke, altså få F. 

  

Sport/klubber:
Sport og klubber er utrolig stort i USA, og alle er stolte og har mye schoolspirit. F.eks på football kampene på fredagene, kommer mange av elevene for å heie, og de fleste er kledd i skolefargene, noen maler seg i ansiktet, osv. Alle er veldig supportive. Football kamper og basketball kamper er noe jeg absolutt anbefaler!!Har du flere spørsmål, er det bare til å spørre ;-)


  1 kommentarer på "Slik er den amerikanske skolen"

Postet av: Nysgjerrig kanskje utvekslingsstudent
Hei!

Er det veldig verdt og være utvekslingsstudent? Jeg søkte opp utv. Blogger også kom din opp, anbefaler du å være utvekslingselev? Hvordan ble su kjent med folk og hvordan er det å ha alt skole på engelsk?
26.01.2016, 23:54

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Follow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on Bloglovin


Heisann. 17 år gammel utvekslingstudent i Arizona, Queen Creek. Bloggen er for det meste for meg selv, venner og familie. Har du spørsmål, så er det bare til å spørre.

 + Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: charlotteostborg@hotmail.com

Design laget av Julie Viktoria

hits